Определяне на ширината на гумата за електрически автомобили

- Aug 21, 2018-

Електрическата гума на електрическото превозно средство играе роля като товар и се придвижва между пътя и пътната настилка, така че е много важен компонент. Много потребители, които купуват автомобил, ще зададат въпрос. Колкото по-широка е гумата, толкова по-добре? Нека да погледнем.

Това е теоретично, защото колкото е по-голяма ширината на електрическата кола , толкова по-голямо е триенето. Тази загуба обаче е незначителна. Напротив, колкото по-широка е гумата, толкова по-добра (ширината от 3,5 е достатъчна и ширината не е достатъчна).

Радиалните гуми обикновено се използват в електрически автомобили. Това е нов тип гума, разработен за магистрали и високоскоростни електрически автомобили. Така наречените радиални гуми, т.е. пластовите слоеве, са разположени успоредно една на друга, точно като меридианната посока на земята, така че се нарича радиална гума. В сравнение с обикновените диагонални гуми, радиалните гуми имат следните характеристики: голяма еластичност, добра износоустойчивост, която може да увеличи живота на гумите с 30% до 50%; съпротивлението при търкаляне е голямо, разходът на гориво може да бъде намален с 8%; ефективността на сцеплението и ефективността на омекотяване са добри. , товароносимостта е голяма.

Поради това използването на радиални гуми става все по-широко и по-широко. Радиалната гума е обозначена с "Z" отстрани на картилата, обозначена и с английския "R". В допълнение, моделът на автомобилната гума е маркиран и със структурата на гумата и максималната разрешена скорост. Например, H представлява максималната скорост от 210 км / ч, а V - максималната скорост от 240 км / ч. Размерът на джантата е основната основа за избор на гумата. Когато избирате гума, джантата и гумата трябва да съответстват.

При избирането на гума за електрическо превозно средство е необходимо да се види дали логото е завършено, степента на обработка, дали моделът на спецификацията и оригиналният модел са унифицирани и т.н., за да се предотврати използването на фалшиви и лоши продукти.