Производителите на електрически автомобили обясняват причината за намазката

- Aug 21, 2018-

Ако собственикът на електрическото превозно средство не се поддържа правилно или често е изложен на слънце, той неминуемо не изглежда да бъде оцветен.

1. Трафикът се образува по време на работата на електрическото превозно средство , което води до загуба на светлина от повърхността на боята.

2. Повърхността на боята на електрическите превозни средства не е восъчна. Не обръщайте внимание на ежедневната защита на восъка. В ежедневната защита, кола маска или восък не се извършва навреме, така че повърхността на боята не се ерозира от ултравиолетови лъчи, киселинни дъждове и други подобни.

3. Неправилното почистване на автомобила предизвиква драскотини по повърхността на тялото на автомобила. Часовникът на автомобила е прашен и не трябва да се избърсва с парцал или кърпа. Тъй като в праха има някои твърди гранули, лесно се правят малки драскотини върху боядисаната повърхност на автомобила, когато се избърсва.

4, неправилното измиване на автомобила причини загуба на блясък на повърхността на лака. При измиване на автомобила използвайте силно алкално почистващо средство. С течение на времето повърхността на боята е склонна към загуба на светлина.

5, естествено стареене. По време на работа и съхранение на автомобила, дори ако предпазвате автомобила от всички страни, повърхността на боята е изложена на вятър, слънце, дъжд и мъгла. С течение на времето ще настъпи естествено окисляване и стареене.

6. Изложената среда е лоша. Киселинният дъжд, соленият спрей и други химически частици в средата на шофиране на електрически превозни средства ще предизвикат известна корозия на повърхността на боята. Парковата среда на автомобила е лоша. Когато няма гараж за паркиране, крайбрежната зона е уязвима към солевия спрей; химическата промишлена зона е податлива на химически газове и киселинни дъждове; северната зима е податлива на студен вятър и сняг; топлинната радиация на горещия сезон ускорява окисляването на повърхността на боята.

7. Ефект на лещите. Ефектът на лещата означава, че когато върху боядисаната повърхност на автомобила има малки капчици вода, тъй като водните капчици са във формата на плоска изпъкнала леща, слънчевата светлина се съсредоточава върху слънчевата светлина и температурата в фокуса може да бъде висок като 800-1000 ° C, което причинява изгаряне на повърхността на боята. Затъмнението има малка дупка, която е невидима с невъоръжено око. Ако ефектът на лещата е с голям обхват на повреди и висока плътност на разпределение, повърхността на боята ще има сериозна загуба на светлина.

Има много причини за намаляване на блясъка на електрически бои. Можете ли да бъдете бдителни за тях в бъдеще?