Как да се поддържа батерията през зимата?

- Sep 06, 2018-

Как да се поддържа батерията през зимата

Електрически коли са станали често срещано, като средство за транспорт, както и всяка зима те са намерени да имат значително по-малки батерии капацитети, отколкото през лятото, или стане трудно да презареждане или дори да започне. В действителност много от това се дължи на небрежност, потребителите на зимната поддръжка на батерията.

Зареждане начини, първи път, след като се прибера вкъщи, независимо от възраст, всички искате да заредите, държа на електроенергия басейн в състоянието на достатъчно електроенергия употреба, ако понякога не зареждане на батерията, но често не е пълен с електроенергия употреба, батерията ще създаде " памет", засягат линия продължаване пробег, също на експлоатация на батерията. При зареждане, включете щепсела на батерията първо, след това включете щепсела. В края на зареждането, дръпнете щепсела първи, а след това включете батерията.

Второ, започнете електромобил, Избягвайте големи текущи погасяване, намали пилотирани упражнения и най-добре е да се извършват или подпомагат Колоездене при катерене, в противен случай тя ще предизвика големи щети на батерията. Ако превозното средство е паркирани в открито или в хладилни складове за няколко седмици, извадете батерията и го съхранете в топло помещение да се предотврати замръзване и вредни. И температурата трябва да бъде прекалено ниски, за да съкрати употребата на електрически автомобили и трябва да бъдат таксувани във времето. Ако не планирате да използвате батерията през зимата, батерията не трябва да се презареждат до следващата година. Вместо това батерията трябва да се презареждат веднъж на всеки един месец да се гарантира капацитетът на съхранение на Оловно кисели батерии и се избегне киселина течен препълване повреда на батерията. Поддръжка на батерията трябва да бъде често начисляваните цени, повече власт.

След using за половин година, това е по-добре да направи батерията поддръжка в точката на поддръжка. Попълване на електролита на батерията правилно, коригира относителното тегло на електролита, проверете състоянието му енергия за съхранение, запази относителното тегло на електролита на акумулатора и увеличаване на броя на таксуване, когато е необходимо. В същото време, Почистете батерията терминал и прилага специална грес да я защити също е много важно, това може да гарантира на електрически превозни средства начален час надеждна, удължаване живота на батерията.