Ниска цена, стабилна производителност

- Jun 06, 2018-

Батерията е химическо вещество и поради това има известен експлоатационен живот. Например, основна батерия като суха батерия (включително обикновена алкална батерия) не може да се зарежда и животът е разбира се само веднъж. За акумулаторните батерии обикновено измерваме продължителността на експлоатационния живот по време на зареждане. Цикличният живот на никел-кадмиевите батерии е около 300 ~ 700 пъти, а презареждащите се времени на никел-метални хидридни батерии обикновено са 400 ~ 1000 пъти, а литиево-йонните батерии са 500 ~ 800 пъти. Животът на акумулаторната батерия не се влияе само от фактори като суровините, използвани при производството на акумулаторите и производствените процеси, но също така е тясно свързан с метода на зареждане и разреждане на акумулатора и реалната му употреба. Например, 6-клетъчната никел-кадмиева батерия, която някой започна да използва през 1985 г., продължава да се използва, но капацитетът на батерията е намалял до известна степен. Изглежда, че докато използването на разумен метод, акумулаторните батерии могат напълно да отговарят или дори значително надвишават номиналния срок на експлоатация.

1, оловно-кисели батерии (включително оловно-киселинни колоидни батерии), ниска цена, стабилна производителност, повечето от електрическите автомобили на пазара използват този тип батерии.

2. Литиево-йонна батерия (обикновено наричана литиева батерия), висока цена, но с по-висока специфична енергия; по-висока специфична мощност; малки саморазреждане; без ефект на паметта, добри характеристики на цикъла, широк диапазон на работна температура, без замърсяване на околната среда и др

3, батерии Jingjiao, високи разходи, стабилна производителност, пазарната употреба на такива батерии електрически превозни средства са рядкост, само няколко фирми, за да конфигурирате тази високопроизводителна батерия, най-висок коефициент на безопасност. Предимството на експлоатационния живот е далеч по-високо от това на първите два вида батерии, а предимството на саморегулиращата функция е и водещата позиция на индустрията. Предимството е, че оловно-киселинната акумулаторна батерия не разполага и се избягва недостатъчността на оловно-киселинната батерия.