Метод за поддържане на електрически автомобили през зимата

- Aug 22, 2018-

През зимата електрическият капацитет за съхранение на електрическите превозни средства се влошава, а разстоянието за движение става по-кратко, така че зимата трябва да се поддържа.

1, добър в помагането. Когато шофирате, трябва да използвате захранването и плъзнете колкото е възможно повече. При използване на следните наклони, използвайте инерцията колкото е възможно повече, за да намалите скоростта. Когато се натъкнете на светофар, въведете таксито преди време, за да сведете до минимум спирачките.

2, повдигнете добри навици. Развийте добри навици, не спирайте често, започнете бавно, не затваряйте вратата на електрическото кола .

3, за да бъдете таксувани

През зимата електрически автомобилни батерии са лесни за използване електричество, така че ако имате условия, можете да ги използвате с власт. Дори ако не сте далеч от продължението, можете да го използвате за два до три дни, но се препоръчва да го таксувате всеки ден. Това ще помогне на батерията да бъде в плитки цикли и ще продължи живота на батерията.

4, за да бъде напълно заредена

Всеки път, когато зареждате батерия за електрически автомобили , трябва да бъде напълно заредена преди употреба. Ако не се използва напълно, батерията ще генерира някаква "памет", която ще повлияе на пробега и ще намали живота на батерията. Новият електрически автомобил ще бъде зареден за първи път за 12 часа, но не повече от дванадесет часа след всяко зареждане. След употреба след половин година, трябва да направите поддръжка на батерията в точката за ремонт.

5, научете се да запазите топло

Най-добрата околна температура за зареждане на акумулатора е 25 градуса по Целзий. През студената зима трябва да увеличите зарядното напрежение и да удължите времето за зареждане и да предприемете мерки за предотвратяване на замръзване. Ако например батерията на електрическата кола не се използва, тя може да бъде поставена в помещение с по-висока температура. , не трябва да се поставят директно на земята. Ако батерията не може да бъде извадена, електрическата кола може да бъде паркирана на закрито за една нощ.

За да може електрическият автомобил да работи безпроблемно, е необходимо да се подсили поддръжката и поддръжката му през зимата.