Причини за краткото разстояние при шофиране през зимните електрически автомобили

- Aug 21, 2018-

Много собственици на коли ще открият общ проблем при шофирането на електрически автомобили през зимата: пробегът е значително намален. Това е напълно засегнато от ниската температура, а не колата се е провалила, моля, бъдете уверени в собствениците. И така, какво трябва да обърнем внимание при шофиране през зимата?

1. Заредете батерията малко преди електрическият автомобил да премине, предварително загрейте батерията

През зимата внимателни собственици на автомобили трябва да са наясно, че 70% от електричеството е паркирано вчера, т.е., когато те отидоха да отворят една нощ, те откриха "изтичане"! Всъщност това не е "изтичане", което е "ниска температура". По време на движението на електрическото превозно средство батерията е в състояние на непрекъснато разреждане и батерията се нагрява по време на разреждането, така че самата батерия е относително гореща и напрежението на акумулатора е относително високо. Това показва, че преди водачът да излезе от колата, собствениците на автомобили виждат, че оставащата мощност на автомобила е все още относително голяма, но след паркиране за цяла нощ в студена зимна нощ, батерията вече е охладена и напрежението е намалена. По това време BMS автоматично ще коригира мощността на дисплея и обхвата на пътуване, а след това собствениците ще видят така наречената "изтичане".

Преди електрическият автомобил да пътува, той ще зареди акумулатора и ще го подгрее. Ситуацията "изтичане" няма да се появи отново. Ако собственикът е на температура под 0 градуса по Целзий, режимът на зареждане при ниска температура може да се използва и за предварително загряване на батерията.

2, опитайте се да поддържате постоянна скорост, докато карате кола

В процеса на шофиране на електрически автомобил , трябва да избягвате навика да се затваряте и спирате и да се опитвате да продължите да шофирате с постоянна скорост. За автомобилите с гориво, разходът на гориво и загубата на спирачките могат да бъдат намалени, а електрическите превозни средства могат ефективно да намалят загубата на спирачките и потреблението на енергия от батериите Ето защо, независимо дали става въпрос за шофиране с горивна или електрическа кола, това е добър навик за шофиране.

3, трябва да развият добър навик за "използване с такса"

Тъй като температурата през зимата е относително ниска, когато батерията на батерията е по-ниска от 0 градуса по Целзий, системата първо автоматично ще загрява клетките на батерията. Когато температурата на клетките на акумулатора достигне 5 градуса по Целзий или повече, автомобилът действително ще започне да се зарежда. Много собственици на автомобили смятат, че скоростта на зареждане на електрически автомобили през зимата внезапно става по-бавна, но всъщност е време да загреете клетките на акумулаторите преди зареждането на автомобила.

4, опитайте да го зареждате в по-висока температура

Независимо дали става въпрос за временно паркиране или зареждане, опитайте се да изберете място при относително висока температура (като подземен паркинг, затворен гараж и т.н.) при определени условия.

При студено време, независимо дали става дума за електрически превозни средства или двуколесни или триколесни електрически превозни средства, това ще бъде засегнато, затова трябва да поддържаме добри шофьорски навици и да сведем до минимум въздействието от това.