Изисквания към електродвигателите за задвижване на електрически

- Aug 22, 2018-

Както подсказва името, задвижващият мотор е компонент, който управлява електрическа кола . Какви изисквания трябва да бъдат изпълнени, преди да могат да бъдат използвани?

Първо, ефективността на електродвигателя е особено важна, защото цялата му мощност се предава на колелата чрез задвижващия мотор. Основата за определяне на параметрите на характеристиките на двигателя е главно да отговаря на изискванията за непрекъснато захранване на моторното превозно средство при най-голямо натоварване.

На второ място, за да отговарят на изискванията на електрическите превозни средства за ускоряване или изкачване на склона с максималния въртящ момент.

Трето, непрекъснатата мощност се отнася до мощността на мотора при стабилна работа. Основните изисквания за ефективността на задвижващия мотор са: достатъчен начален въртящ момент, който да отговаря на изискванията за бърз старт на електрическите автомобили , ускорение, катерене, чести стартиране и спиране.

Можем да подобрим ефективността само на електрическите превозни средства, като използваме напълно задвижващия мотор, така че първо трябва да изпълним горните изисквания преди монтажа.