Загрижеността за безопасността на електрическите превозни средства, използвани от възрастните хора

- Aug 23, 2018-

С непрекъснатото издигане на стария скутер се появиха и скритите опасности от безопасността на движението по пътищата, което не е само нормалното пътно движение. Съществуват обаче сериозни рискове за сигурността. Така нареченият "стар скутер", който понастоящем се намира на пътя, се отнася главно за незаконно сглобени и монтирани три- или четириколесни превозни средства, задвижвани от батерии или гориво. Вътрешните спирачки и дросели са на разположение, обикновено от 40 до 50 километра в час. скорост. Компонентите на спирачките са проектирани най-вече със спирачка. Те са сравнително тънки, частите лесно се повреждат, процентът на повреда е висок и изисква много сила, за да стъпи в края.

Някои стари скутери извършват незаконни операции в близост до станции, болници, търговски центрове, супермаркети и т.н., нарушават поръчката за управление на трафика, засягат нормална поръчка за управление на трафика и създават объркване на пазара на пътнически транспорт. Освен това водачът на превозното средство не притежава шофьорска книжка за моторни превозни средства. Превозното средство е незаконно сглобен (групов) продукт. Няма процедура за регистрация, няма лиценз и застраховка и няма оперативна квалификация.

1, бърза скорост, стартирайте бързо

Така наречената "стара скутер" скорост на пазара е между 40 км и 50 км на час, а скоростта е изключително бърза и опасността за безопасността е изключително голяма.

Най-интуитивният начин да разберете скоростта на автомобила е да погледнете таблото на автомобила. Разбира се, "старият скутер", който конфигурира таблото за управление, показано на снимката по-долу, определено е прекалено бърз "стар скутер".

2, шасито е високо, леко, лесно се обръща

Височината на шасито на колата може да се види от височината на крачния педал. Както всички знаем, колата с ниско шаси има нисък център на тежестта, а колата е стабилна по време на шофиране. Не е лесно да се преобърнем. Напротив, колата с висока височина от земята има висок център на тежестта и лоша безопасност по време на шофиране. Особено при високоскоростно шофиране автомобилът е лесен за плуване и е лесно да се преобърне.

3, спирачните компоненти са тънки и лесно се повредят

Тези "стари скутери" са събрани от неквалифицирани малки заводи или отделни лица. За да се увеличат максимално ползите от тези сглобени продукти, използваните резервни части са по-ниски и евтини, а рисковете за безопасността са големи. В предупреждението Китайската асоциация на потребителите също спомена, че "спирачните компоненти са лесни за повреда", а "старият скутер", оборудван с такива по-ниски спирачки, съчетани с наднорменото тегло на собственото си тяло, инерцията при високоскоростно шофиране е много големи, често поради инциденти, причинени от спиране, стават истинският убиец на пътя.