Продажбите на Mini Electric Car в Европа скочиха с 40% през първото полугодие до повече от 1 метър

- Aug 28, 2018-

Продажбите на Mini Electric Car в Европа са се увеличили с повече от 40% през първата половина на годината, като досега е имало повече от 1m Mini Electric Car на континента, според последните данни.

Европа е година зад Китай за постигането на този етап, но пред нас.

Очаква се Съединените щати да постигнат тази цел по-късно тази година, поради популярността на последния модел на Tesla.

Между януари и юни в ес, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария бяха продадени 195 хил. Хибридни автомобила с увеличение от 42% на годишна база.

Според прогнозите на ev-томовете Европа ще има 1,35 милиона електрически автомобила до края на годината, тъй като продажбите ще нарастват по-бързо.

"Наличието на милион мини електрически автомобили (включително чист мини електрически автомобил и микробуси и plug-in хибриди) е важен етап в постигането на целите за електрификация и емисии, но това не е достатъчно", каза Виктор Ирле, пазарен анализатор ,

Докато продажбите на plug-in хибриди нарастват, те са представлявали само 2% от всички нови продажби на автомобили в Европа през първата половина на годината.

До края на годината се очаква да бъде 2,35%.

Норвегия продължава да води останалата част от пазара, като 36 500 Mini Car се продават през първата половина на тази година, което представлява 37% от новите регистрации на автомобили.

Норвегия е далеч напред в Mini Electric Car , благодарение в голяма степен на щедри държавни стимули.

Въпреки това бързият растеж на германския автомобилен пазар означава, че общите продажби в Германия ще надминат Норвегия до края на годината.

Холандия и Дания също отбелязаха добър растеж.

Растежът на продажбите за евтини автомобили в Обединеното кралство се забави, тъй като местните производители на автомобили, като например бунтовниците, нямат привлекателни електрически модели.

През първата половина на тази година в Обединеното кралство бяха продадени 30 040 plug-in и лекотоварните автомобили, като продажбите на чисто Mini Electric Car спаднаха с 6%, докато продажбите на plug-in хибриди скочиха с 50%.

Pivot Power иска да изгради мрежа за бързо зареждане на Mini Electric Car в Обединеното кралство, като каза, че Великобритания има способността да се изравнят със своите северен конкуренти в Mini Electric Car .

Главният изпълнителен директор на компанията Мат Алън каза, че евтините, добре позиционирани купчини за зареждане на потребителите са от решаващо значение за улавяне на темпа на растеж на Mini Electric Car.