Експлоатация на електрически превозни средства, задвижвани литиева батерия

- Aug 31, 2018-

Колко дълго ще нова енергия на превозното средство литиева батерия последно?

В момента има само два вида власт литиево батерии: литиево железен фосфат и литиево третичния. Литиев железен фосфат е по-дълъг от живота и безопасността, докато литиево трикомпонентни е по-дълъг от ниска температура производителност и капацитет на единица батерия.

За живота на батерията литиево-йонни батерии в общата електроника може да продължи от 5 до 20 години, или средно осем години. На сегашните нива обаче, литиево-йонни батерии може да продължи само около три до пет години в електрически превозни средства.

Причината за къс батарея живот на електрически превозни средства се крие във влиянието на работната среда и мащабни зареждане и разтоварване. Литий пъти трикомпонентни цикъл са около 500 до 1000 пъти, литий железен фосфат е около 2000 пъти;

Ако капацитетът на батерията на електрически превозни средства пада под 80 % от първоначалния си капацитет, продължава пробег на превозното средство ще бъде значително намалена. Когато капацитетът на батерията падне под 70 %, батерията трябва да бъде заменен.

За много чисто електрически превозни средства днес, цената на батериите е около 40 процента от общата стойност на автомобила, което означава, че смяна на батерията е еквивалентно на смяна половин кола...