малки електрически автомобили Производителите се появяват, трудова заетост и безработица съществуват съвместно

- Aug 24, 2018-

Бернд Остерлох, ръководител на обединението на групата "Фолксваген", дава важен набор от цифри:


Батериите за електрически превозни средства изискват пета по-голямо количество гориво от двигателя.


2. Броят на частите на задвижването на електрическите автомобили е само една шеста от този на двигателя на горивото, което означава, че времето за производство на задвижването на електрически превозни средства ще бъде съкратено и броят на асоциираните доставчици също ще се промени;


3. крайното време за сглобяване на електрическите превозни средства е с 30% по-малко от това на пътническите превозни средства, задвижвани с гориво;

Докато възходът на нови енергийни превозни средства ще създаде нови работни места в области като автомобилната електроника и батериите, нуждата от производство на двигатели и предавателни кутии за конвенционалните горива ще се свие значително, като се намали броят на работниците по монтажни линии.


Въпреки че понастоящем няма икономист, който да изследва влиянието на електрическите автомобили в айхи префектура, но в Германия фраунхофер институт за индустриално инженерство, анализът на немската автомобилна индустрия предложи само 25% от всички автомобили да са малки електрически автомобили Производители , 9% от немските автомобилни работни места, това е увеличение на електрическите автомобили създаде работни места.

Автомобилната индустрия понастоящем осигурява 840 000 работни места в Германия, от които 210 000 са свързани с производството на двигатели.

Не може да се отрече, че германската индустрия, откъдето произлизат автомобилите, също започна да се тревожи за перспективите на традиционната автомобилна индустрия.

Bosch е най-големият световен доставчик на автомобилни компоненти и най-големият доставчик на дизелови двигателни системи в света.

Вследствие на скандала за емисиите на Volkswagen, спадът в дизеловия бизнес стана несъстоятелен.

В Германия ще бъдат засегнати близо 20 000 свързани работни места, каза г-н Hatwig.


За тази цел забраната за договаряне на двигателя с вътрешно горене от германския парламент би застрашила половината работна ръка в отрасъла.

Законодателите в момента търсят краен срок от 2030 г., но все още не са стигнали до окончателно заключение.


Икономистът Martin Schulz казва, че производителите на авточасти сега са изправени пред същото положение, каквото швейцарската часовникарска индустрия е направила през 70-те и 80-те години, когато съоръженията и изворите на повечето часовници бяха заменени от електронни компоненти, което доведе до фалити стотици традиционни компании и десетки хиляди да загубят работата си.

Общата тенденция на електрификация стана необратима и е само въпрос на време преди въвеждането на горивните двигатели.

И все пак болката от промяната също ще се абсорбира във всеки нервен терминал на веригата за доставки.

Ако производителите на автомобили като кимура не могат да вървят с потока и да разраснат нов бизнес, те просто ще изчезнат под коловозите на автомобилната индустрия.