Историята на развитието на батерията за захранване на чист мини електрически автомобил

- Aug 29, 2018-

Когато става въпрос за електрически или чисто електрически автомобили, те са били наоколо повече от сто години.

Телексно устройство, завършено от nyos Jedlik в лабораторията през 1828 г.


Първата действителна електрическа кола е изобретена от Американски Андерсън между 1832 и 1839 година.

Батерията, използвана в този електрически автомобил, е по-проста и не може да се презарежда.


През 1899 г. германският бошър изобретил двигател на главината, за да замени верижното задвижване, което е било обичайно в автомобилите по онова време.

След това се развива лон-пасче, задвижван от оловно-кисели батерии и управляван директно от главините на предните колела, първата кола, наречена по Porsche.


Задното колело на Lohner-Porsche също носеше два двигателя на главината, което поражда първото в света електрическо превозно средство с четири колела.Най-важната причина, поради която електрическите превозни средства не са разработени в голям мащаб през почти 200 години, е ограничението на технологията на батериите.


Може да се види колко значимо е въздействието на батерията върху развитието на чисто електрическите превозни средства. През последните 100 години батерията технология не е направила революционен напредък в света, до 21 век след някои пробиви в областта на материалите, батерията технология постепенно придобива ново развитие.


Днес ще говорим за историята на развитието на автомобилната батерия в света.Японските електрически батерии предимства за развитие


Изследването на батерията за чисто електрически автомобили се фокусира основно върху литиева батерия, последвана от оловно-кисели батерии, никел-метал хидридни батерии и натриева батерия.

По отношение на общия брой заявки за патенти по целия свят, Япония има най-голям брой заявки за патент, свързани с батериите за чисти електрически превозни средства и системата за управление.

По отношение на броя на заявките за патенти в Япония повече от 90% от заявките за патент идват и от японски кандидати.

Япония е най-мощният в областта на чистата батерия с електрически автомобили и нейната система за управление и контролира повечето патентовани технологии, както от гледна точка на обема на патентните заявки в световен мащаб, така и от дела на японските кандидати в японските патентни заявки.Американската чиста електрическа кола използва след това батерията


Като най-голямата в света производител и консумация на автомобили в света, изследването на чисти батерии за електрически автомобили в Съединените щати се фокусира предимно върху литиеви батерии, които представляват повече от 70% от броя патенти за батерии, последвани от оловно-кисели батерии, никел метални хидридни батерии, въздушни батерии и натриеви батерии.

По отношение на общия брой на заявките за патенти по света, към юни 2010 г. Съединените щати се нареждат на второ място зад Япония в броя на заявките за патент, отнасящи се до чисти батерии за електрически автомобили и техните системи за управление.

По отношение на броя на заявките за патент в Съединените щати, сред заявките за патент, отнасящи се до акумулатора за чиста електрическа батерия и неговата система за управление, броят на патентните заявки от японски кандидати е най-висок, почти 60% от общия брой, от заявките за патент от американски кандидати е по-нисък от Япония.Батериите за немски изцяло електрически автомобили изглеждат неприложими


Изследването се фокусира основно върху литиева батерия, следвана от оловно-кисели батерии, никел-метал хидридна батерия, натриева батерия и въздушна батерия.

По отношение на общия брой на заявките за патенти по света, към юни 2010 г. Германия се нарежда на шесто място в света в броя на заявките за патент, отнасящи се до акумулатора за чиста електрическа батерия и неговата система за управление, която е много различна от броя на патентите в Япония , което представлява само 11% от броя на заявките за патент в Япония.


Германските кандидати държат около 43% от всички патенти, подадени в Германия, което е по-високо от второ място в Япония.

В световен мащаб, техническата сила на Германия в областта на батерията и системата за управление на чист електрически автомобили е много по-малка от тази на Япония. Въпреки това, Германия има силни технически предимства във вътрешния си обхват и патентната й собственост е по-висока от тази на Япония.Китайската технология за батерии ev се развива бързо


Китай, Япония и Южна Корея продължават да доминират на пазара, като заемат 37%, 28% и 33% от пазара на батерии през 2012 г., като Китай отчита най-голям дял, отчасти засилва развитието на електрически автомобили.


Понастоящем технологията за батерии на електрически автомобили се развива бързо в Китай, но има два очевидни недостатъка.

Първият недостатък на батериите за електрически автомобили е липсата на задълбочени технологии, като химически проблеми, физически проблеми, температурни проблеми, структурни проблеми и т.н. В тези аспекти не сме се развили достатъчно и не сме успели да установим математически модели, за да разберат тези проблеми.

Друг недостатък е липсата на система за оценка. Въпреки че някои електрически превозни средства в Китай работят добре, те нямат добра система за оценяване.

Няма добра оценка за това колко безопасна е батерията или дали ще работи при високи или ниски температури.


Доклад, публикуван на 7 юни 2013 г. в Шанхай от известната европейска консултантска компания Roland Berger, заяви, че глобалните перспективи за производство на електрически автомобили не са много оптимистични, но Китай е изключение.


Китайската акумулаторна батерия за автомобили е влязла в етапа на индустриализация от научноизследователска и развойна дейност и се е появила инерция на ускорено развитие.

Основното представяне на продуктите за изследване и разработване на батерии за електрически автомобили е на международно напреднало ниво, но някои слаби връзки трябва да бъдат решени.

Понастоящем батерията за домашно захранване показва очевидно предимство на разходите.заключение


В момента глобалната електроенергийна акумулаторна индустрия е изправена пред технологични и финансови ограничения. Едва когато се подобри производителността на батерията, разходите се намаляват значително и широкомащабното приложение може да стимулира развитието на други зрели връзки.


Поради това батерията на захранването е най-ценната част от веригата на индустрията за електрически превозни средства и е най-вероятно тя да спечели излишни печалби. Други части, като електромотора и електрическата контролна система, имат относително зряла технология и пазарна основа и има много конкуренти, които могат да получат само средни печалби.