Ролята на електронната система за стабилност на електромобилите

- Aug 21, 2018-

Цялото електрическо превозно средство се състои от няколко системи. Електронната стабилизираща система е удобна за предаване на водача на водача. Основните компоненти са електронно управляващо устройство, ESP сензор и задвижващ механизъм, които имат различни функции.

1ESP сензорът включва главно сензор за оборотите на колелото, сензор за ъгъла на волана, сензор за хоризонтално / надлъжно ускорение на сензора за скорост на преместване на сензора, датчик за спирачно налягане, датчик за сигнализация на спирачките и т.н. Тези сензори се използват за откриване на съответните параметри на движението по всяко време. На електронния блок за управление се изпраща сигнал, който да накара ECU да определи състоянието на движение на електрическото превозно средство .

2 Електронният блок за управление ECU е управляващият център на ESP. Той интегрира компютрите на ABS, EBD, ASR, MSR и ESP в една интегрирана система за обработка на информация. Той анализира степента на нестабилност на електрическите превозни средства въз основа на събраната от сензорите информация и изчислява възстановителното електрическо превозно средство . Различни параметри за настройка (въртящ момент, сила на задвижване и др.), Необходими за стабилно състояние и управление на задвижването.

3 Задвижващият механизъм има главно хидравлично управление, контролирано от ECU, използвано за регулиране на налягането на системата, за да се гарантира, че електрическата кола работи нормално.

Електронната система за стабилност на електрическите превозни средства може да регулира надлъжната сила на колелото и действието на превозното средство в реално време, като контролира спирачката на колелото и мощността на двигателя според информацията за скоростта на колелото, ъгъла на завиване, страничното ускорение и страничното движение, превозното средство работи. Състоянието позволява превозното средство да следва намерението на водача, като гарантира, че превозното средство има добра маневреност и стабилност по посока на движението по време на спиране, управление и управление.

Електронната стабилизираща система на електрическото превозно средство е по-удобна за шофиране и операцията е по-стабилна, което е гаранция за хората да карат с висока скорост. Надявам се тази част от знанието да ви помогне.