Електромобилите с ниска скорост не са далеч от вас

- Oct 15, 2018-

Електрическите автомобили са преобладавали. Популяризирани от Тесла, наследниците се опитват да въведат свои собствени електрически модели. В резултат на това всички сравняват автомобили като Chevy Bolt и Nissan Leaf със сходни модели, задвижвани от вътрешно горене. Какъв е диапазонът? Колко бързо ще стигне? Колко бързо ще се зарежда? Но има и място в света за по-малки и по-бавни електрически превозни средства - по-специално, за местен транспорт в градовете и крайградските общности.

Голф колички и подобни автомобили са станали доста популярни за бърз хмел из града на някои места. В Peachtree, Грузия например, автомобилите с ниска скорост са толкова популярни, че градът е изградил инфраструктура от 100 мили от пътеки в цялата общност специално за тях.

Тъй като различни държави създават противоречащи си разпоредби, които да ги управляват, през 1998 г. Министерството на транспорта на САЩ създаде специална федерална класификация за нискоскоростни превозни средства, които са законни за използване по пътищата. Тези превозни средства са ограничени до максимална скорост от 25 мили / ч, максимално тегло 3000 килограма и може да не се движат по пътища с ограничения на скоростта, по-големи от 30 до 45 мили в час, в зависимост от отделните държавни закони.

Въпреки че федералната категория за нискоскоростни превозни средства не изисква електрически двигател, хората обикновено се отнасят към електрическите версии като електрически превозни средства в съседство. Може да не сте чували за тях, но те вече са тук. Понастоящем повечето електрически автомобили в САЩ не са автомобили, а НЕВ. Някои от тях са малко повече от електрически колички за голф. Няколко собственици са добавили дори елементарна защита от атмосферни влияния, като пластмасови прозорци и винилови врати, за да направят своите "ежедневни шофьори" малко по-удобни при по-малко от оптималните метеорологични условия.